Klubbens Historie

BFG Fana Friidrettsklubb ble etablert i 1987 som en «paraply-klubb» for de tre idrettslagene Gneist, Bjarg og Fana. Formålet var å gi et tilbud til de beste utøverne fra fylte 15 år og å koordinere den sportslige satsingen for de tre lagene. De tre lagene beholdt imidlertid sine friidrettsgrupper med hovedansvar for årsgruppene under 15 år.

Samarbeidet i BFG Fana fungerte godt lenge, men i 2013 besluttet Fana IL å trekke seg fra samarbeidet. BFG Fana Friidrettsklubb skiftet da navn til BFG Bergen Friidrettsklubb. Gneist og Bjarg fulgte etter og trakk seg ut av samarbeidet høsten 2014. BFG Bergen Friidrettsklubbble deretter videreført som et eget lag. Klubben hadde nå i hovedsak veteran utøvere og mosjonister som medlemmer. For å styrke den sportlige satsingen og senke gjennomsnittsalderen for medlemmene, ble BFG Bergen Friidrettsklubb fusjonert med Bergen Løpeklubb våren 2015 under navnet BFG Bergen Løpeklubb.

BFG Bergen Løpeklubb er åpen for medlemmer fra fylte 15 år. Klubben er Bergens eneste rene løpeklubb og spesialiserer seg på de lange løpsøvelsene utenfor bane. De viktigste øvelsene er 10 km, halvmaraton, maraton, ultraløp (over 50 km), terrengløp og motbakkeløp. 

Klubben har en inkluderende og sosial profil, og utøverne spenner fra mosjonister til løpere på internasjonalt nivå.