Om BFG Bergen

Den 20. mai 2016 slo de to friidrettsklubbene BFG Bergen og Bergen Løpeklubb seg sammen til BFG Bergen Løpeklubb. Klubben har ca. 150 medlemmer og er den eneste rene løpeklubben i Bergen.

Klubben er åpen for alle fra 15 år og tilstreber et åpent og inkluderende idrettsmiljø. Den favner alle nivåer fra mosjonister til utøvere på internasjonalt nivå. Klubbens medlemmer deltar aktivt og hevder seg i konkurranser innenfor alle de lange løpsøvelsene i friidretten: Gateløp, fjell-løp (“trail”), motbakkeløp, løp på bane og ultraløp.

Klubben arrangerer flere større konkurranser, bl. a. Ulriken Opp, Maratonkarusellen, Oppstemten Opp og Flyplassløpet. Klubben har ambisjoner om å arrangere flere konkurranser i tidene fremover.

Klubbens hovedtrener er Jan Fjærestad som er en velkjent person i byens friidrettsmiljø gjennom en årrekke. Hjelpetrener er Dag Hilland som er senterleder på Sammen i Bergen sentrum.

BFG Bergen løpeklubb har flere kjente profiler: “Ultrakongen” Bjørn Tore Taranger (en uoffisiell verdensrekord og to norgesrekorder i ultraløp), Asbjørn Kjærevik (er en av landets beste fjell-løpere som også hevnder seg i gateløp), Stian Andersen (up-and coming ultra- og maratonløper), Anita Iversen Lilleskare (en av landets beste motbakkeløpere som også har gode resultater på gate og bane) og Målfrid Hermansen (en av landets beste fjell- og motbakkeløpere).